
مهمترین کار قبل از شروع رسم BPMN این است که PHD فرآیندها یا سلسله توالی فرآیندها استخراج شود. PHD مخفف کلمه Process Hierarchy Diagram میباشد که ترتیب فرآیندها یا در واقع سلسله مراتب فعالیت ها را به صورت درختی نمایش میدهد. در ادامه مراحل ترسیم این دیاگرام شرح داده شده است.
[caption id="attachment_35084" align="aligncenter" width="450"] دیاگرام PHD[/caption]
فعالیتهای تجاری در سطح صفر: شناسایی و مدل سازی اهداف تجاری، استریم های ارزش، محدودیتهای محیطی و مالی؛ ارائه کارتهای امتیاز توازن و لاین های محصول.
اهداف تجاری مربوط به فعالیتهای تجاری سطح صفر: شناسایی و مدل سازی اهداف تجاری، استریم های جریان، محدودیتهای محیطی و مالی؛ ارائه کارت امتیاز توازن و لاین های محصول. این موارد اهداف تجاری هستند که راه حل فرایندها و سیستمها باید ارائه دهند.
سطح ۱ گروه بندی فرایند: طراحی ساختار محصول، تحویل محصول و زنجیرههای فرآیند پشتیبانی، مدل داده در سطح تجاری، ساختار سازمان. این ساختار در واقع ساختاری کاربردی است که برای فرایندهای تجاری ارائه میشود. علاوه بر این دیدگاههای متفاوت را درباره نحوه ساختاربندی فرایندها برای ارائه فعالیتهای تجاری در سطح صفر تعریف میکند. فرآیندها را میتوان به شکل زیر ساخت:
- دیدگاه اجرای فرایند که نشانگر فرایندهای استاندارد انتها به انتها است (مثلاً اجرای خدمات)
- یک دیدگاه کاربردی (مثلاً حوزه ارزش واحد تجاری)
سطح ۲ فرایندهای هسته: شناسایی مدلهای مرجع استاندارد صنعت؛ ارائه فرایندهای عمومی، پیشینه فرآیند؛ شناسایی و مدل سازی و تعاریف دادههای تجاری مدل، ساختار سیستم؛ تعریف نقشهای تجاری.
در سطح ۲ فرایندهای فرعی قابل شناسایی فرایند انتها به انتها قرار دارد که معمولاً در یک واحد تجاری یا لاین تجاری انجام میشود؛ این فرآیندها به جای فرآیندهای پشتیبانی فعالیتهایی را تعریف میکنند که که مزیت رقابتی برای واحدهای تجاری به همراه میآورند. این فعالیتها معمولاً به صورت زنجیره ارزش مدل سازی میشوند.
سطح ۳ گردشهای فرآیند تجاری: فرایندهای دقیق طراحی؛ تخصیص نقشهای تجاری؛ شناسایی سیستمهای پشتیبان، گردش دادهها. مدلهای داده تجاری را به مدلهای داده سیستم نگاشت میکند. مسیرها، صفها و گلوگاههای خراب را در نظر میگیرد. جزئیات بسیار ضروری هستند زیرا تضمین میکنند که هر اقدامی باعث افزودن ارزش به واحد تجاری میشود یا یک شرط اصلی است. از روشهای مهندسی ناب استفاده میکند.
سطح ۳ گردشهای کاری شامل وظایف را تعریف میکند که معمولاً به صورت کلی تعریف شده و اغلب فقط سناریوی «روزهای ایده آل» را نشان میدهد و از جزئیات مربوط به بخشهای جایگزین، خرابیها و ریکاوری خطا صرف نظر میکند.
[caption id="attachment_35085" align="aligncenter" width="460"] دیاگرام PHD[/caption]
سطح ۴ گردش فرآیند عملیاتی: طرح فرایندهای فرعی دقیق را ارائه میدهد؛ نقشهای عملیاتی را تعریف کرده، فرایندها را به پروسههای نوشته شده مرتبط میسازد، سیستمهای دقیق، تجهیزات و مصرف منبع را مشخص میکند. علاوه بر این به طور ویژه برای یک محیط عملیاتی طراحی شده و توسط سیستمهای نرم افزاری و واحدهای سازمانی یا وضعیتهایی که این فرآیندها را پشتیبانی و اجرا میکنند طراحی شدهاند.
سطح ۴ شامل مراحلی است که معمولاً عبارت است از سناریوهای «روزهای مبادا» که جزئیات مربوط به اقدامات جایگزین، خرابیها و ریکاوری خطا را نشان میدهند.
سطح ۵ گردشهای فرآیند دقیق: ارائه گردش فرآیند به طور خودکار در سیستمهای گردش کار، راه حلهای تجارت الکترونیک و توسعه سیستم. فرآیند و مدلهای داده را به سیستمها و محیطهای توسعه نرم افزار مرتبط میسازد.
سطح ۵ شامل عملیاتهایی است که به طور ویژه برای یک محیط عملیاتی طراحی شده و توسط سیستمهای نرم افزاری و واحدهای سازمانی یا وضعیتهایی که این فرآیندها را پشتیبانی و اجرا میکنند طراحی شدهاند. این فرآیندها باید شامل سناریوهای «روزهای مبادا» باشند که جزئیات مربوط به اقدامات جایگزین، خرابیها و ریکاوری خطا را نشان میدهند. هر گونه جزئیات اضافی درباره عملیات در اسناد مربوط به پروسه و دستورالعمل کار ارائه شده است. سطح ۵ را میتوان برای ایجاد گردشهای کار یا به عنوان شرایط دقیق برای توسعه سیستم جدید IT به کار برد.
[caption id="attachment_35083" align="aligncenter" width="472"] دیاگرام PHD[/caption]
The post مراحل ترسیم دیاگرام PHD appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS