Quantcast
Channel: فراگستر
Viewing all articles
Browse latest Browse all 553

هایپر اتوماسیون چیست؟ آینده اتوماسیون همراه با هوش مصنوعی

$
0
0

در این مقاله در مورد مفهومی نسبتا جدید به نام هایپر اتوماسیون (Hyper Automation) صحبت می‎‌کنیم. برای آشنایی با هایپر اتوماسیون، مزایا، چالش‌ها و اجزای کلیدی آن، با این مقاله و وبلاگ فراگستر همراه باشید.

بسیاری از سازمان‌ها با اتوماسیون و فواید آن آشنا هستند. اما تعداد کمی درباره هایپر اتوماسیون یا ابر اتوماسیون شنیده اند؟ این اصطلاح ممکن است کمی شبیه داستان‌های علمی تخیلی به نظر برسد، اما کاربردهای واقعی دارد و سازمان‌ها در حال گرایش به استفاده از آن هستند. هایپراتوماسیون با استفاده از چندین فناوری اتوماسیون به طور همزمان برای خودکارسازی هر فرآیندها محقق می‌شود و شرکت گارتنر تخمین زده است که بازار جهانی این فناوری در سال ۲۰۲۲ به ۵۹۶.۶ میلیارد دلار خواهد رسید. سازمان‌هایی که از سیستم‌های اتوماسیون ساده‌تر بهره برده‌اند، معمولاً گرایش بیشتری برای خودکارسازی فرآیندهای پیچیده‌تر با استفاده از هایپر اتوماسیون دارند. موفقیت در چنین امری نیز، اغلب و به طور فزاینده‌ای نیازمند فناوری‌های پیشرفته‌تر مانند اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA)، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی (ML) است. برای آشنایی با هایپر اتوماسیون و مزایا و چالش‌های آن با وبلاگ فراگستر همراه باشید.

هایپر اتوماسیون چیست؟

مفهوم هایپر اتوماسیون یا ابراتوماسیون در سازمان به معنی خودکارسازی همه چیزهایی است که امکان خودکار شدن دارند. ابراتوماسیون با استفاده از هوش مصنوعی (AI)، اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) و سایر فناوری‌ها عملیات‌ها و فرآیندهای سازمانی را بدون دخالت انسان، خودکار می‌کند.

هایپراتوماسیون رویکردی نوظهور برای اتوماسیون است، اما نظرسنجی‌های گارتنر نشان می‌دهد که شرکت‌های زیادی به دنبال افزایش سرمایه گذاری خود بر هایپر اتوماسیون هستند و به جای اینکه آن را یک گزینه ببینند به چشم یکی از ملزومات بقای سازمان به آن نگاه می‌کنند. تحولی که ابر اتوماسیون برای یک سازمان ایجاد می‌کند، آن را قادر می‌سازد تا به شیوه‌ای ساده‌تر عمل کند که اغلب منجر به کاهش هزینه‌ها و مزیت‌های رقابتی بیشتر می‌شود.

زیرساخت‌ها و فرآیندهای قدیمی می‌توانند سرعت یک سازمان را کاهش داده و بر توانایی آن‌ها برای رقابت تأثیر بگذارند. ابر اتوماسیون باری را که فرآیندهای تکراری و زیرساخت‌های قدیمی بر سازمان و منابع آن تحمیل می‌کند، کاهش می‌دهد و با خودکارسازی هرچه بیشتر فرآیندها و وظایفریال تحول سازمانی را ممکن می‌کند.

اجزای کلیدی هایپر اتوماسیون کدام است؟

ابراتوماسیون شامل چندین فناوری اتوماسیون می‌شود که عبارتند از:

  • اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA)
  • هوش مصنوعی (AI) یا یادگیری ماشینی (ML)
  • مدیریت فرآیند کسب و کار (BPM)
  • تجزیه و تحلیل پیشرفته

اتوماسیون فرآیند رباتیک

اتوماسیون فرآیند رباتیک (RPA) از فناوری‌های رباتیک مانند ربات‌های نرم‌افزاری برای خودکارسازی کارهای تکراری استفاده می‌کند. RPA معمولاً برای انجام کارهایی استفاده می‌شود که مبتنی بر قاعده و نظم خاصی هستند، ورودی‌ها و خروجی‌های مشخصی دارند و قابل تکرار هستند. محدودیت RPA این است که برای انجام وظایف به داده‌های ساختارمند متکی است، توانایی درک متن و یادگیری را ندارد و نمی‌تواند منابع داده بدون ساختار مانند تصاویر را شناسایی کرده و آنها را تفسیر کند.

هوش مصنوعی و یا یادگیری ماشینی

هوش مصنوعی اشاره به رایانه‌هایی دارد که بر اساس شبیه سازی هوش انسانی کار می‌کنند. سازمان‌ها از هوش مصنوعی برای انجام وظایف خاصی که برنامه ریزی دقیقی ندارند، استفاده می‌کنند. نمونه‌های رایج هوش مصنوعی دستیارهای صوتی مجازی مانند Siri و الکسا و فناوری‌های بازاریابی هستند که بر اساس رفتار گذشته کاربران محصولاتی را به آنها پیشنهاد می‌کنند.

یادگیری ماشینی (یا Machine Learning) که اغلب به صورت مترادف با هوش مصنوعی استفاده می‌شود، شاخه‌ای از هوش مصنوعی است که از الگوریتم‌های کامپیوتری استفاده می‌کند تا به سیستم‌ها اجازه دهد به طور خودکار در طول زمان بهبود یابند. سازمان‌ها می‌توانند از این الگوریتم‌ها برای شناسایی الگوها در داده‌ها استفاده کنند.

هوش مصنوعی و ML ابزارهای قدرتمندی برای هایپراتوماسیون هستند. با این حال، اجرای آنها ممکن است به سرمایه گذاری قابل توجه و برنامه ریزی دقیقی برای اطمینان از ادغام با سایر فناوری‌ها و فرآیندهای سازمان نیاز داشته باشد.

تجزیه و تحلیل پیشرفته

هایپراتوماسیون ابزارها و قابلیت‌های تحلیلی قدرتمندی را به سازمان‌ها ارائه می‌دهد. هایپراتوماسیون بر محدودیت‌های مروبط به داده‎‌ها که از تکیه بر یک ابزار اتوماسیون واحد مانند RPA ناشی شده است، غلبه می‌کند. در حالی که RPA به داده‌های ساخت یافته محدود می‌شود، فناوری‌های هایپر اتوماسیون می‌توانند هم داده‌های ساختاریافته و هم بدون ساختار را مدیریت کنند. این قابلیت به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا داده‌هایی را تجزیه و تحلیل کنند که در روش‌‎های سنتی، دستیابی به آنها و به بینش‌های ناشی از آنها ممکن نبود.

هایپراتوماسیون همچنین می‌تواند داده‌های بدون ساختار را به داده‌های ساخت یافته برای استفاده با فناوری‌های RPA تبدیل کند. این رابطه نشان می‌دهد که چگونه ابزارهای دیجیتال مختلف به طور یکپارچه با هم کار می‌کنند تا کارایی بی‌نظیری را ارائه دهند.

مدیریت فرآیند کسب و کار

مدیریت فرآیند کسب و کار (یا BPM) یکی از مهمترین اجزای هایپر اتوماسیون است. از بسیاری جهات، این فناوری، پایه‌ای است که هر استراتژی اتوماسیون موفقی بر اساس آن تعریف و بهینه سازی می‌شود. البته استفاده از BPM برای خودکارسازی فرآیندهای تجاری، به ویژه برای سازمان‌هایی که به تازگی سراغ اتوماسیون رفته‌اند، می‌تواند کمی چالش برانگیز باشد.

برای اینکار، سازمان‌ها باید گردش‌های کاری جدید ایجاد کنند و قبل از پیاده‌سازی، آن‌ها را آزمایش کنند تا از ایراداتی و خسارات ناخواسته اجتناب کنند. نرم افزار مدیریت فرآیند کسب و کار ابزاری قدرتمند است که می‌تواند برای مدیریت استراتژی‌ها و نوآوری‌های مربوط به هایپر اتوماسیون در یک سازمان استفاده شود.

مزایای هایپر اتوماسیون چیست؟

ابر اتوماسیون با ساده‌سازی فرآیندهای تجاری، حذف کارهای تکراری و خودکارسازی کارهای دستی، کسب‌وکارها را متحول می‌کند. این فناوری به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا وظایف را با دقت و سرعت بیشتری انجام دهند که به نوبه خود هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و تجربه مشتری را بهبود می‌بخشد.

برخی از سایر مزایای اصلی هایپر اتوماسیون عبارتند از:

  • انعطاف پذیری: از آنجایی که هایپراتوماسیون بر بسیاری از فناوری‌های اتوماسیون متکی است، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا ضمن گسترش عملیات های خود، انعطاف پذیری آنها را حفظ کنند.
  • بهبود بهره وری کارکنان: با خودکارسازی وظایف تکراری، کارکنان می‌توانند کارهای بیشتری را با منابع کمتر انجام دهند و نقش‌ ارزشمندتری را در سازمان‌ها ایفا کنند.
  • یکپارچه سازی: با ابر اتوماسیون، سازمان‌ها می‌توانند فناوری‌های دیجیتال را در سراسر فرآیندها و عملیات های سازمان یکپارچه کنند.
  • بهبود نرخ بازده سرمایه‌گذاری (ROI): هایپر اتوماسیون باعث افزایش درآمد و کاهش هزینه‌ها می‌شود و با ابزارها و قابلیت‌های تحلیلی قدرتمندی که دارد، سازمان‌ها را قادر می‌کند تا نرخ بازگشت سرمایه خود را بهبود ببخشند.

خوب است بدانید که نرم‌افزار اتوماسیون اداری فراگستر بسیاری از مزایای فوق را با قابلیت‌های هوشمندی که دارد، به کاربران ارایه می‌دهد. برای مثال در اتوماسیون اداری فراگستر می‌توانید با هوشمندسازی فرآیندهای اداری، کارکنان را از انجام بسیاری از وظایف روزمره بی‌نیاز کنید. همچنین با استفاده از سیستم اتوماسیون اداری فراگستر و مدیریت مکاتبات سازمانی، ریسک خطاهای انسانی را کاهش خواهید داد. بنابراین لازم است که با توجه به نیازهای خود به انتخاب نرم‌افزارهای مناسب بپردازید.

اگر مایل هستید بیشتر با نرم افزار اتوماسیون فراگستر آشنا شوید، با پر کردن فرم زیر، می‌توانید از مشاوره رایگان کارشناسان ما استفاده کرده و از دموی محصولات ما نیز بازدید کنید.

سازمان‌های موفق، یک ابزار مدیریتی کارآمد اتوماسیون کسب و کار ‌ دارند.

اگر مدیر، تصمیم گیرنده یا صاحب کسب و کار هستید، همین حالا وقتشه از مشاوره رایگان ما استفاده کنید تا با ابزارهای مدیریت آسان‌تر، سریع‌تر و به صرفه‌تر در سال ۱۴۰۰ آشنا شوید.

چالش‌های هایپر اتوماسیون کدام است؟

هر رویکرد جدید به فرآیندهای کسب و کار، ناگزیر چالش‌هایی نیز به همراه خواهد داشت و هایپر اتوماسیون نیز از این قاعده مستثنی نیست. به عنوان مثال، بسیاری از شرکت‌ها به دلیل استفاده از داده‌های بی‌کیفیت و کمبود نیروی انسانی متخصص برای رفع این کمبود، آمادگی به نتیجه رساندن تلاش‌های اتوماسیون را ندارند. هر چند ابزارها و دوره‌های آموزشی متعددی در دسترس سازمان‌ها است تا به آنها کمک کند این نیازها را برطرف کنند و بتوانند از ابر اتوماسیون برای دستیابی به اهدافشان استفاده کنند.

از چالش‌های دیگر هایپراتوماسیون، انتخاب نرم افزار مناسب از میان بازار رو به رشد محصولات این حوزه است. انتخاب یک نرم افزار مناسب برای اتوماسیون می‌تواند بسیار اضطراب انگیز باشد. بررسی دقیق محصولات عرضه شده و میزان رضایت مشتریان از آنها، به سازمان‌ها اجازه می‌دهد، ارزیابی و انتخاب مؤثرتری کنند. در حال حاضر این مساله در کشور ما ایران، با مشکل مهم‌تری نیز رو به رو است و آن عدم ارائه خدمات شرکت های خارجی به شرکت‌های ایرانی است که انتخاب بسیاری از نرم افزارهای مربوطه را با مشکل جدی مواجه می‌کند.

کلام آخر

هایپر اتوماسیون هنوز در ایران رواج زیادی پیدا نکرده است. با این حال، حرکت به سوی آن باید از مراحل ساده‌تر اتوماسیون، مانند اتوماسیون مدیریت فرآیندها شروع شود. زمانی که سازمان شما و کارکنان آن با مزایای زیاد اتوماسیون کسب و کار آشنا شدند، بستری مناسب برای حرکت به سوی تکنولوژی های روز دنیا مانند ابر اتوماسیون فراهم می‌شود. یکی از بهترین نمونه های اتوماسیون اداری در ایران، اتوماسیون کسب و کار فراگستر است. برای آشنایی بیشتر با این نرم افزار، علاوه بر مشاهده وبسایت فراگستر، می‌توانید از مشاوره رایگان کارشناسان ما نیز استفاده کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته هایپر اتوماسیون چیست؟ آینده اتوماسیون همراه با هوش مصنوعی اولین بار در فراگستر. پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 553

Trending Articles